Orlić: Đilas mora da odgovori kako je stekao bogatsvo 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, rekao je na konferenciji za novinare u republičkom parlamentu da „ žuti tajkun i apsolutni kralj korupcije Dragan Đilas duguje građanima Srbije odgovore na bar tri važna pitanja“.

On je rekao da su skandali u koje su upleteni „Đilasovi Bastaći“ strašni, ali da je strašnija šteta koju je Đilas lično naneo Srbiji i koja se meri milionima evra.

„Prvo pitanje na koje Đilas treba da odgovori je takozvana epizoda Češka, jer on nikada nije odgovorio kako je moguće da je on navodno stekao bogatstvo radeći u Češkoj iako je ukupna dobit svih tih firmi i za sve vreme koje je tamo radio bila 74.000 evra. Gde je to bogatsvo koje je napravio u Češkoj i na čemu i kako ga je to sakrio da se ti milioni ne vide čak ni u češkom APR“, pitao je Orlić.

„Drugo pitanje je kako je moguće da je firma Dragana Đilasa -Dajrekt medija poslovno sarađivala sa RTS ne pre nego što je on došao na političke funkcije i ne nakon toga, već u vreme dok je žario i palio Srbijom i Beogradom. I kako je moguće da je njegova firma sarađujući sa RTS-om u čuvenoj preprodaji sekunde dobila toliko povlašćeni položaj“, upitao je Orlić.

On je naveo da se njegovo treće pitanje za bivšeg gradonačelnika Beograda odnosi na saradnju njegove firme sa državnim preduzećem Telekomom Srbija u zemlji i i regionu, iz koje je Đilasova firma izašla sa profitom od neverovatnih 30 miliona evra.

„Ko je ikada dobio takve uslove kao što je dobila Đilasova firma u vreme dok je on bio na funkciji političke moći“, upitao je Orlić, napominjući da je Đilas odlučio da se brani ćutanjem, ali da će SNS i dalje postavljati ta pitanja.

On je poručio da ukoliko Đilas nema petlju da odgovori na pitanja neka pošalje svoje eksperte za sve i svašta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari