Osmani Stoltenbergu: Budućnost Kosova je u EU i NATO 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom „da je budućnost Kosova u Evropskoj uniji i NATO“.

Kako je saopšteno iz kabineta kosovske predsednice „na sastanku se Osmani zahvalila Stoltenbergu na podršci KFOR-a za obuku Kosovske bezbednosne snage koja prolazi kroz proces tranzicije u vojsku u skladu sa NATO standardima“, da bi bila „dostojna da postane deo ove organizacije“.

„Trudimo se da se pridružimo NATO. Potrebna nam je podrška ove organizacije čak i od članica NATO koje ne priznaju Kosovo“, rekla je Osmani Sadriu.

Ona je, u kontekstu regionalne bezbednosti, pomenula opasnost od ruskog uticaja na Balkanu, zbog čega je navela da članstvo Kosova u NATO smatra „veoma važnim“.

Stoltenberg se nakon dolaska na Kosovo susreo sa komandantom KFOR-a Frankom Federikom i direktorom savetodavnog tima NATO i tima za vezu Frankom Bestom.

Pored susreta sa predsednicom Kosova, on će se susresti i sa premijerom Aljbinom Kurtijem i ministrom za zajednice i povratak Goranom Rakićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari