Otkrivena bista Medlin Olbrajt u Prištini 1Foto: Facebook/ Hašim Tači

U okviru obeležavanja 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovu, organizovana je šetnja visokih međunarodnih zvaničnika i lidera Kosova od trga „Skenderbeg“ do trga „Olbrajt“, gde je i otkrivena bista bivše američke sekretarke.

Olbrajt se zahvalila građanima Kosova na gostoprimstvu tokom ceremonije 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo, preneo je RTK.

„Htela bih da se zahvalim svima, bila mi je čast, hvala onome koji me je napravio ovako visokom. Ovo je Kosovo. Mi smo bili u stanju da volimo Kosovo i da tu donesemo mir“, rekla je ona.

Medlin Olbrajt je dodala da je ponosna što je na Kosovu.

„Veoma sam ponosna što sam ovde. Nisam rođena u SAD, ali SAD je velika država koja doprinosi miru i stabilnosti. Veoma sam počastvovana“, izjavila je na kraju Olbrajt.

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Bill Klinton izjavio je u Prištini, na obeležavanju 20 godina od ulaska KFOR-a na Kosovo, da je Amerika dosledno podržavala Kosovo u protekle dve decenije, bez obzira na to koja stranka vodi Belu kuću ili Kongres.

On je rekao da narod Kosova treba da bude zahvalan zbog činjenice da su tokom 20 godina posle rata živeli „u miru i harmoniji“, a takođe je pohvalio kosovske lidera da su „obavili ogroman posao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari