Pacoli: Kosovo u Interpolu ne predstavlja pretnju ni za koga 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je Samit međunarodne organizacije Frankofonije, koji je održan u Jerevanu, rezultirao unapređenjem statusa Kosova na pridruženog člana.

Pacoli je kazao, prenosi RTK2, da je Kosovo zabeležilo potpuni uspeh, zahvaljujući neumornom radu celog tima MSP, diplomatskog osoblja i drugih institucija.

Ministar Pacoli se zahvalio predsedniku Makronu, premijeru Trudeau i svim liderima zemalja Frankofonije za podršku Kosovu.

„Naš sledeći cilj, koji je takođe najveći izazov naše zemlje, naše diplomatije i jačanje državljanstva, biće članstvo u Interpol u novembru ove godine. Ceo moj potencijal je usmeren ka ovom cilju. Kosovo u Interpol-u ne predstavlja pretnju ni za koga. Kosovo u Interpol-u znači mir i doprinos unutrašnjoj, regionalnoj i međunarodnoj bezbednosti. Kosovo u Interpol-u znači borbu protiv terorizma i međunarodnog organizovanog kriminala i veću bezbednost za naše građane. Kosovo u Interpol-u znači jačanje naše države“, napisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari