Palma: Kosovska rezolucija kao kada bi Islamska država i Al Kaida sudili drugim narodima 1Foto: FB/Dragan Marković Palma

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je usvajanje rezolucije o navodnom genocidu srpskih vlasti na Kosovu 1998. i 1999. godine isto kao kada bi Islamska država i Al Kaida pokušali da sude drugim narodima.

„I SAD su 1998. godine stavile OVK na listu terorističkih organizacija… Vođe te terorističke organizacije Kadri Veselji, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su, na predlog svojih sponzora, usvojile tu skandaloznu rezoluciju. Veselji je bio jedan od komandanata terorističke grupe ‘Crna ruka’, zajedno sa Tačijem i Džavidom Haljitijem, koja je odgovorna za kidnapovanje i ubistva Srba i ‘neposlušnih’ Albanaca, a bio je i šef tajne službe OVK pod nazivom ŠIK. To znaju i svi Albanci, a posebno oni čije je najbliže pobila ta služba“, rekao je Marković.

U pisanoj izjavi, Marković je podsetio da je genocid po definiciji međunarodni zločin namernog potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa.

„Moje pitanje za Skupštinu Kosova, a pre svega za medjunarodnu zajednicu je, kada već pominju reč genocid, gde su Srbi iz Prištine kojih je u tom gradu pre rata bilo oko 40.000 a danas, slovom i brojem oko 100? Gde su Srbi iz Djakovice gde ih je pre rata živelo 12.500 a danas samo dve starice u pravoslavnoj crkvi? Gde su Srbi iz Peći kojih je u glavnom gradu Metohije živelo oko 18.000 a danas slovom i brojem 11? Gde su Srbi u Gnjilanu gde ih je živelo 15.000 a sada 50? Gde su Srbi iz Prizrena kojih je u tom carskom gradu živelo 10.000 a danas slobom i brojem 20?“, naveo je Marković.

On je, takođe, upitao ko je ubio oko 2.000 Srba na Kosovu od 1998. godine, ko je kidnapovao oko 1.500 Srba i gde su oni.

„Ko je trgovao ljudskim organima nakon masakra u takozvanoj Žutoj kući u Albaniji? Ko je streljao decu u Goraždevcu, ko je pobio žeteoce u Starom Gracku, ko je podmetnuo bombu pod autobus Niš ekspresa kod Podujeva, ko je pobio ljude i bacio u Radonjićko jezero, ko je pobio ljude u Obiliću, Orahovcu, Djakovici, Dečanima…“, upitao je on.

Marković je upitao i kako je moguće da na Kosovu i Metohiji danas ima 250.00 Srba manje nego pre rata a Albanaca više nego što ih je bilo 1998. godine.

„To su, pre svega, pitanja za Euleks, Unmik, Kfor i Medjunarodni sud pravde“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari