Foto: Fonet / Marija Đoković

„Ne mogu zameriti Bandiću jer više od 700 objava napada na njega je bilo na portalima. On je dobar čovek i sposoban, ali su ga napali. Ne zameram mu. Ne ograđujem se od viđanja s njim i ne ljutim se, razumem ga u potpunosti“, izjavio je Marković.

Na pitanje je li Bandić znao sve o njemu kad ga je pozvao u goste, Marković odgovara: „Siguran sam da on zna ko sam ja“.

„Ako nekoga pozovete u goste onda treba da znate sve o njemu. Nisam učestvovao u ratu, nisam ništa loše napravio nijednom Hrvatu, osim što mi je smetalo što je proteran srpski narod iz Hrvatske“, rekao je Marković.

Dodao je da se nije čuo sa Bandićem od susreta u Zagrebu i ponovio da ostaje poziv gradonačelniku Zagreba da poseti Jagodinu iduće godine. „On treba da odluči. Moja namera je vrlo iskrena, ponudio sam da dođe hiljadu Hrvata u centralnu Srbiju, da studenti dođu.

Ne želim da se svađamo, želim da sarađujemo, da deca naša ne zaborave šta je bilo, ali da idemo napred“, poručio je Marković.

Marković je u Zagrebu boravio na poziv gradonačelnika Bandića, što je izazvalo negodovanje naročito hrvatskih branitelja. Pošto se pre nekoliko dana izvinio zbog susreta s Palmom, danas je to izvinjenje Bandić objavio i u formi plaćenog oglasa u novinama.

N1 navodi da je Bandićevo izvinjenje koštalo građane 18.794,07 kuna, bez PDV.