Palmer: Fokus aktivnosti SAD u Srbiji na investicijama u infrastrukturi 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je na današnjem sastanku sa premijerkom Anom Brnabić da SAD snažno podržavaju dijalog sa Prištinom i pohvalio je okrenutost Beograda i predsednika Aleksandra Vučića tim razgovorima, saopšteno je iz Vlade.

Palmer je naglasio da je jedan od prioritetnih interesa SAD stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana i pohvalio ulogu Srbije u regionalnim inicijativama, koje će u znatnoj meri podići kvalitet života svih građana u regionu, ali i dodatno unaprediti i osnažiti regionalno ekonomsko povezivanje.

On je rekao da će fokus aktivnosti SAD u Srbiji biti na investicijama u infrastrukturi, i ulaganja u obnovljive izvore energije, a ukazao je i na „potrebu da se osigura da medijsko okruženje omogući da se čuju različita mišljenja“, navedeno je u saopštenju Vlade.

Brnabić je prenela da je dijalog sa Prištinom u fokusu Vlade, ali da je neophodno da se stvari koje su ranije dogovorene, pre svega Zajednica srpskih opština, sprovodu u delo.

Beograd je ispunio sve svoje obaveze i očekujemo da vidimo i to sa druge strane, kako bi dijalog imao smisla. Jedna od njih je i pitanje pronalaženja i identifikacije nestalih i u potpunosti smo posvećeni potpunom rešavanju tog pitanja, objasnila je ona.

Brnabić i Palmer su razgovarali i o sveukupnoj regionalnoj situaciji i saglasili se da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak celog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari