Parović: Ne nasedati na slatkorečivost zvaničnika EU 1Foto: www.milosparovic.rs

Prilikom posete Srbiji predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk je izneo niz vrlo eksplicitnih pohvala Srbima i predsedniku Aleksandru Vučiću lično, a što nije baš previše česta praksa u diplomatiji, izjavio je predsednik Slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Kako se navodi u saopštenju poznato je da se od pohvala čovek dosta teško brani, ali u ovom slučaju se ne sme nasesti na tu vrstu poruka od zvaničnika EU.

Jasno je da je ključni razlog takvog njihovog ponašanja ohrabrivanje državnog vrha da napravi ustupke oko Kosova i da na taj način reši problem koji ima sama EU koja je očevidno nedorasla da se sama izbori sa tim pitanjem. Posebno posle čvrstog stava Španije, ali i drugih članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova više je nego jasno da će sva snaga biti skoncentrisana da se zvanični Beograd privoli da pod maskom dobrosusedskih odnosa prihvati nezavisnost naše južne pokrajine, stoji u saopštenju za medije.

Vlast u Srbiji nema nikakvo pravo, a još manje obavezu da uradi bilo šta što će Kosovu pojačati državnost. Sada od EU treba tražiti podršku za model po kojem Srbija neće priznati lažnu državu Kosovo niti joj omogućiti bilo koji vid članstva u UN. Model Kipra već postoji u praksi i treba ga aktuelizovati, saopštio je Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari