Pejić: Ne bih polemisao s Đilasom, rezultati govore umesto nas 1Foto: Medija centar

Ne bih ulazio u polemiku sa gospodinom Đilasom.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali rezultati našeg rada govore umesto nas, rekao je za Danas Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja Faktor plus. Dok Srđan Bogosavljević, direktor Ipsos stratedžik marketinga, za naš list navodi da nema nikakav ozbiljan komentar.

– Sve što trenutno radimo nije za javnost i ne verujem ni da su Faktor plus, ni Đilas imali uvid u naše podatke – ukazuje on.

Pejić i Bogosavljević su komentarisali izjavu Dragana Đilasa, jednog od lidera Saveza za Srbiju, koji je rekao da „Faktor plus uzima Ipsosova istraživanja koja finansira SNS i onda modifikuje već modifikovane rezultate povećavajući SNS i smanjujući opoziciju“.

Agencija Faktor plus je u jednim dnevnim novinama objavila rezultate svog najnovijeg istraživanja prema kojem SZS ima 9,6 odsto podrške, a SNS 54,8. Međutim, u ispravnost ovih brojki ne veruje Đilas, koji je za Danas još rekao i da ovakva istraživanja služe da ubede narod da nema nikakve šanse da se smeni Vučić i da bi za celokupnu opoziciju glasalo 25 odsto, a za vlast 75 odsto.

Pejić za naš list navodi da iskustvo u radu agencije pokazuje ispravnost njihovih istraživanja.

– Nije nam bio problem da Saši Jankoviću na predsedničkim izborima damo više od 15 odsto, a osvojio je oko 16, a nijedna druga agencija mu nije davala preko deset procenata. I 2012. smo procenili da će Tomislav Nikolić odneti pobedu, a i na beogradskim izborima smo Đilasovu listu merili više od ostalih. Razumem da političari imaju svoje mišljenje i na to imaju pravo, iako se naravno ne slažem sa Đilasovim stavom. Ne bih ulazeći u polemiku s Đilasom dodatno zagađivao ionako zagađen politički prostor. Mi nismo zainteresovana strana, za razliku od političkih stranaka i njihovih predstavnika, i ne želimo da se svrstavamo ni na čiju stranu. Rezultati našeg rada govore umesto nas – zaključuje Pejić.

Bogosavljević navodi da nikada nisu ni radili za medije ili na drugi način za javnost, a nekako su se pojavljivali u medijima podaci pripisivani Ipsosu.

– Veoma često nisu ni ličili na ono što smo isporučivali klijentima. Kako je uvek bilo problema sa demantima – veoma se trudimo da se podaci više ne prenose u naše ime. Imajući sve ovo na umu, ni ja, ni Ipsos nemamo osnov da komentarišemo, niti možemo i hoćemo da zbog ovoga objavimo podatke koje imamo – zaključio je Bogosavljević.

Istraživanje Faktor plusa pokazuje i da bi Socijalistička partija Srbije osvojila 9,3 odsto, a ispod cenzusa trenutno su SRS sa 4,3 odsto, PSG, koji je na 3,6, i SPAS Aleksandra Šapića sa 1,8 odsto. Uz to, PUPS Milana Krkobabića ima 3,4 odsto, SDPS Rasima LJajića ima 2,4 procenta, SNP Nenada Popovića je na dva odsto, DSS Miloša Jovanovića 1,8 i SDS Borisa Tadića, koji je izmeren na 1,7 procenata podrške.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Pejić: Ne bih polemisao s Đilasom, rezultati govore umesto nas”

  1. Agencije uvek kada iznose procene, „zaborave“ da navedu najvažniju stvar – na KOJU IZLAZNOST se odnose ovi procenti? Zašto? Zato što kada bi navele izlaznost, onda bi morale da daju i procene kako bi se procenti menjali u slučaju manje, ali i u slučaju VEĆE izlazosti.

  2. Svi su im drugi krivi sto narod nece da glasa za njih.Pa nije to razlika od par procenata vec 50 posto odnosno skoro dva miliona ljudi.Djilasova izjava vise govori o njemu i toj opoziciji koja zivi u nekom svom virtuelnom svetu u kome se izgleda bajke obistinjuju.I kako posle glasati za neke ljude koji veze sa realnoscu nemaju a treba kao da vode ovu drzavu.Da su bar neki novi politicari pa da im kao poverujemo ali to sve clanovi bivse vlasti koji su unistili i opljackali ovu drzavu.I posle se pitaju kako ni cenzus ne mogu da predju.Nije narod toliko glup koliko oni misle.Pa jos kada zuti spominju agencije za istrazivanje a svi se secamo na sta je to licilo za vreme njihove vladavine.Samo lud i nenormalan covek moze dati svoj glas na izborima ovakvim ljudima.

  3. Moze gospodin Dilas da prica sta hoce nepromisljeno i dalje i bas zbog ovakvih praznih i besmislenih prica pada u ocima glasaca i mislim da nikakva istrazivanja javnog mnjenja ne mogu da mu pomognu,pa nema potrebe da se njima ni bavi!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.