Petković: Planirana vojna baza pretnja Srbima na severu KiM 1Petar Petković, arhiva Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Petar Petković izjavio je danas da je baza koju najavljuje predsednik Opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri „direktna pretnja“ Srbima na severu.

Predsednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri odobrio je ustupanje zemljišta Kosovskim bezbednosnim snagama, koje planiraju da izgrade bazu na brdu Crnuša, sa kog se vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom.

Ta baza biće „direktna pretnja Srbima u četiri opštine na severu pokrajine, baš kao što je pretnja i deklaracija Bahtirija koju je 2018. izglasala skupština Južne Mitrovice da se izvrši aneksija severnog dela Кosovske Mitrovice“ gde žive mahom Srbi, ocenio je Petković.

Povodom današnje izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da Srbi na Kosovu „znaju ko je garant opstanka i ostanka našeg naroda na toj teritoriji“, Petković je rekao da su „danas i u Prištini očigledno dobro shvatili poruku da Beograd nikome ne preti, ali da ume da zaštiti svoj narod i da nikome neće dozvoliti nove ‘Pogrome’ i ‘Oluje’ „.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari