Platforma o dijalogu sa Srbijom uskoro u Skupštini Kosova 1Foto: N1

Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog sa Srbijom Špend Ahmeti najavio je da će uskoro pregovarački tim poslati Skupštini Kosova platformu pregovora sa Srbijom i ocenio da dijalog nema smisla ako ne bude piznanja.

Ahmeti je na konferenciji za novinare rekao da je tim dobio dokumentaciju od premijera i predsednika i da će platforma biti spremna pre 30. januara, kada se očekuje da počne prolećno zasedanje Skupštine, preneo je RTK.

„Nadam se da ćemo pre 30. januara biti spremni da predamo platformu za dijalog. Ta platfoma će biti zasnovana na Ustavu Kosova. Ovaj dijalog ima jedan cilj, da okonča proces između Kosova i Srbije. Ako ne bude priznanja onda ovaj dijalog za nas nema smisla i ne vredi da gubimo vreme jer je jasno da je Kosovo učinilo dosta kompromisa“, rekao je Ahmeti.

On je naveo da je pregovarački tim formirao šest komisija u okviru mandata koji mu je dala Skupština – za nestale, imovinu, kulturnu baštinu, prava manjinskih zajednica, ratne zločine i za ekonomiju) Govoreći o mogućnostima postizanja sporazuma sa Srbijom, Ahmeti je rekao da je ipak skeptičan.

“Veoma sam skeptičan da će biti sporazuma, jer imamo različite stavove“, rekao je Ahmeti i dodao da neće biti ukinute takse na uvoz robe iz Srbije. „Ne verujem da će biti ukidanja takse, to je stav Vlade, ali mislim da i mi treba da imamo zahteve prema Srbiji“, rekao je Ahmeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari