Počela raspodela i razvoženje izbornog materijala 1Foto; Beoinfo

Iz štamparije „Službenog glasnika” danas je počela raspodela i razvoženje izbornog materijala za izbore za odbornike u Skupštini Grada Beograda koji su zakazani za 4. mart.

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Zorana Lukića, uspešno je okončan ovaj deo izbornog procesa, pravosnažno i konačno su proglašene 24 izborne liste i sada počinje postupak sprovođenja izbora.

Zaključen je ugovor sa „Službenim glasnikom” u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, odštampan je kompletan izborni materijal, 1.611.000 listića za glasanje, zapisnici o primopredaji, zapisnici o radu, kao i zbirne izborne liste. Sada će doći koordinatori Gradske izborne komisije koji će kompletan materijal da prevezu do gradskih opština, gde će biti razvrstan po biračkim odborima, sortiran u kese i sutra i prekosutra će biti predat biračkim odborima zatvorene vreće sa sigurnosnim zatvornicama – rekao je Lukić.

On je precizirao da će predsednici ili zamenici predsednika biračkih odbora u nedelju ovaj izborni materijal zatvoren sa sigurnosnim zatvornicima da donesu na biračko mesto, otvoriće ga pred svim ostalim članovima biračkih odbora i krenuće glasanje za odbornike Skupštine Grada Beograda.

– Nakon okončanja izbora u nedelju uveče, kada se završi popunjavanje zapisnika, kompletan izborni materijal se vraća u gradske opštine, gde se vrši primopredaja između biračkih odbora i koordinatora Gradske izborne komisije. Zapisnici se zatim donose u sedište Gradske izborne komisije, gde se verifikuju konačni rezultati i pristupamo trećoj fazi izbornog procesa, a to je utvrđivanje rezultata glasanja za izbor odbornika u Skupštini Grada Beograda – rekao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari