Podsetnik za Vučića: U Berlinu razvijen transparent Jedan od pet miliona 1Foto: N1

Transparent „Jedan od pet miliona Berlin“ razvijen je danas u Berlinu ispred zgrade u kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na sastanku s liderima Zapadnog Balkana, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Transparent je razvilo nekoliko ljudi, a kako je za televiziju N1 rekla Ljubica Šljukić Tucakov cilj je da Vučića podsete da protesti u Srbiji i dalje traju.

„Nismo mogli da se okupimo u većem broju, pošto je radni dan, ali smo hteli da dođemo, da raširimo transparent, da pozdravimo Vučića, da ga podsetimo da postoje protesti, a i u nadi da će možda nemačka javnost da se zapita zbog čega uopšte pet meseci već traju protesti u Srbiji“, rekla je Ljubica Šljukić Tucakov.

U Berlinu je objavljen nacrt deklaracije koji bi trebalo da bude usvojen na sastanku šefovi država i vlada Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Nemačke, Kosova, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije i Slovenije.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas, uoči početka skupa posvećenog Zapadnom Balkanu u Berlinu, da konačno rešenje za Kosovo i Srbiju “ne može biti na štetu ostalih u regionu”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari