Pokret Dosta je bilo: Sve odluke "falsifikovane skupštine" biće ništave 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Pokret Dosta je bilo je danas saopštio da su Republička izborna komisija (RIK) Srbije i Upravni sud „pravnim nasiljem verifikovali falsifikovane izbore“ i da će sve odluke danas konstituisanog novog saziva Skupštine Srbije biti ništave i da će biti pravno poništene.

„Nakon što je falsifikovala zapisnike na izborima 21. juna, vlast je danas istrajala u svojoj nameri da konstituiše falsifikovanu skupštinu sa falsifikovanim poslanicima“, naveo je DJB i dodao da je „vlast falsifikovala zapisnike sa biračkih mesta, što je krivično delo“.

DJB smatra da su sve odluke RIK-a i presude Upravnog suda „bazirane na falsifikatima“, uključujući i proglašenje konačnih rezultata izbora i raspodelu mandata „falsifikovanim poslanicima“.

„DJB je falsifikovane izbore pravno oborio i dokazao da je vlast do tročetvrtinske većine na izborima došla zahvaljujući masovnom falsifikovanju zapisnika na biračkim mestima“, piše u saopštenju.

„Urušivši sve državne institucije i marginalizujući opoziciju kroz medijski mrak, vlast se sada našla na vetrometini svetskih sila i zarad njihovog prihvatanja rezultata ovako falsifikovanih izbora, spremna je da trguje državnim interesima zarad ostanka na vlasti“, smatra ta stranka.

„Račun za to je već ispostavljen: Brisel i Berlin očekuju da vlast potpiše pravno-obavezujući sporazum sa Prištinskom kvazi-državom“, piše u saopštenju.

DJB je zato upozorio vlast da „ne pokušava da trguje nacionalnim i državnim interesima radi sebičnog samoodržanja na vlasti“.

„Nikakve odluke falsifikovane skupštine o odricanju od Kosova i Metohije neće imati pravnu snagu, jer su ih doneli falsifikovani poslanici“, piše u saopštenju.

DJB je danas priredio protest pred Domom Narodne skupštine povodom njene konstitutivne sednice.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Pokret Dosta je bilo: Sve odluke „falsifikovane skupštine“ biće ništave”

  1. Auuu, kako Radule teško podnosi što više nije narodni poslanik, nema plate za nerad, nema privilegija, nema poslaničkog imuniteta … Ništa bolji nisu ni Obradović, Nogo i ostali. Marinika Tepić za sada izgleda još dobija apanaže pa ćuti, pitanje je koliko još dugo.

  2. Sto je izlazio na izbore a nece da ih postuje ocekivao 3% i u skupstinu a to se izjalivilo

    • Izlazio je d abi otvorio vrece i DOKAZAO, slikajuci, dok su ostali kukali bojeci se laznog virusa. Svaka cast RADULE

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.