Pokret ujedinjenih fantoma traži ostavku Vukosavljevića 1Foto: M.P./ Danas

Pokret ujedinjenih fantoma je pozvao ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da podnese ostavku. Kako se navodi u saopštenju Pokret ujedinjenih fantoma poziva i pravosuđe da konačno počne da radi svoj posao i da “razne propagandne mašine koje sebe nazivaju medijima privede poštovanju zakona”.

“Današnje saopštenje ministarstva na čijem je čelu Vukosavljević, u kojem se konstatuje da su naslovne stranice pojedinih tabloida „dno medijskog nemorala i bestidnosti“ je deo tog dna i bestidnosti i školski je primer licemerja”, navodi se u saopštenju.

Da je Vladan Vukosavljević tokom prethodnih godina radio svoj posao na valjan način, srpski mediji bi danas drugačije izgledali. Tokom Vukosavljevićevog mandata je bilo pregršt skaradnih naslovnih stranica i bestidnih medijskih sadržaja, a on se pravio da ništa od toga ne primećuje. Na čelu Ministarstva kulture i informisanja ne bi smela da bude osoba koja pokazuje samo povremeni i selektivni izliv morala u saopštenja, a u praksi godinama ništa ne preduzima da se situacija promeni, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari