Popović: Oštra politika prema Prištini i odbrana srpskog naroda 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas da samo čvrsta i oštra politika prema vlastima u Prištini može da zaustavi novi progon srpskog naroda.

„Mi moramo čvrsto i dosledno da branimo naš narod, našu državu, naš Ustav, međunarodno pravo i Rezoluciju 1244, na svakom mestu i u svakom trenutku, i da jasno poručimo tim nasilnicima iz Prištine da Кosovo nikada neće biti država, bez obzira na svo nasilje i pretnje“, rekao je u pisanoj izjavio Popović, saopštila je Srpska narodna partija na čijem je čelu.

On je rekao da srpske snage bezbednosti, u slučaju pokušaja progona Srba na severu Кosova, „moraju da odmah reaguju kako bi zaštitili naš narod, i to moraju znati svi oni koji podržavaju i štite ove separatiste i ćute na njihovo nasilje“.

„Uveren sam da naši prijatelji, pre svega Rusija i predsednik Vladimir Putin, nikada neće dopustiti da bilo ko vojno spreči našu opravdanu odlučnost da u slučaju napada na Srbe kao država svojim snagama zaštitimo naš narod“, poručio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari