Popović: Srbija ne sme da dozvoli razgradnju Republike Srpske 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da Srbija i srpski narod ne smeju da dozvole da se „razgradi i uništi“ Republika Srpska, kao i da je neophodno da Srbija radi na jačanju veza sa prijateljima u svetu, a „posebno sa bratskom Rusijom“.

„Današnja Srbija, koja jača iz dana u dan ima nove izazove koji su sazdani na temeljima naših neprolaznih vrednosti. Zbog toga ćemo nastaviti da razvijamo i jačamo našu voljenu Srbiju, sačuvamo Кosovo u granicama naše otadžbine i odbranimo narod i svetinje u Crnoj Gori“, istakao je Popović, povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja.

Popović, koji je prisustvovao državnom obeležavanju Dana državnosti u Orašcu, rekao je da je srpski narod svoj identitet izgradio na beskompromisnoj volji da bude slobodan i da ima svoju državu.

„Uveren sam da kod Srba danas postoji snaga i nepokolebljiva odlučnost da ispune istorijsku misiju ovog pokolenja i da generacijama koje dolaze preda bolju, uspešniju i snažniju Srbiju“, naveo je Popović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari