Popović: Zahvalni Rusiji na podršci po pitanju Kosova 1Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

Ta podrška je iskazana zahtevom za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN nakon što je takozvani parlament u Prištini usvojio zakone o formiranju vojske lažne države Kosovo. A nedavno je to učinjeno i prilikom glasanja protiv prijema lažne države Kosovo u Interpol, u čemu je Rusija imala odlučujuću ulogu,“ rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na sastanku sa ambasadorom Rusije u Srbiji, Aleksandrom Čepurinom.

Popović je istakao da formiranje takozvane vojske Kosova označava konačan krah Briselskog sporazuma koji je otkrio prave namere pojedinih zapadnih zemalja da Priština u briselskom dijalogu dobije sve, a Srbija sve da izgubi, ističe se u saopštenju.

„Ako dijalog Beograda i Prištine nekada u budućnosti bude obnovljen, on bi trebalo isključivo da se vodi uz posredstvo Rusije i  drugih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, naglasio je Popović.

Ambasador Čepurin je još jednom iskazao stav Rusije da će ova zemlja nastaviti da principijelno poštuje međunarodno pravo i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN po kojima je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije, navodi se u saopštenju.