Portal Nova.rs: Viola fon Kramon sa Zelenovićem i Lazovićem o ekologiji, izborima 1Foto: EPA/ INGA KJER

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon je razgovarala se predsedavajućim platforme „Akcija“ Nebojšom Zelenovićem i predstavnicima pokreta Ne davimo Beograd, o ekološkoj situaciji u Srbiji, problemima unutar opozicije i njenoj razjedinjenosti, saznaje večeras portal Nova.rs.

Na nedavnim sastancima u Beogradu izneti su i predlozi kako određene partije i organizacije da nastupe pred predstojeće izbore, preneo je taj portal.

Zelenović je rekao da je sastanak sa poslanicom EP bio veoma dobar, te da je gošća iz Evropskog parlamenta pokazala „da i te kako razume političku situaciju u Srbiji“.

Zelenović je rekao da se razgovoralo „o sramotnom nivou“ na kom se u ovom trenutku „nalazi elementarna infrustruktura u Srbiji“.

Dodao je da je Kramon uvidela da postoji razjedinjenost u opoziciji, te da je „jedan od zaključaka da je potrebno strukturiranje opozicije u politički srodne blokove“.

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd je rekao da je podrška Evropske zelene partije, ali i pojedinačnih zeleno-levih organizacija, poput Možemo! iz Hrvatske ili URA iz Crne Gore, od velikog značaja za pokret Ne davimo Beograd.

„Ovo je ujedno i potvrda da su životna pitanja na kojima od nastanka insistiramo, pitanja kvaliteta života građana, zdrave životne sredine i javnih i prirodnih dobara od ključnog političkog značaja“, rekao je on.

Lazović je rekao da Ne davimo Beograd poziva i druge organizacije i pojedince koji se bore za zdravu životnu sredinu i za dobre uslove rada i kvalitetan život građana da, kako je naveo, „sarajujemo i udružimo se kako bi smenili kriminalnu vlast“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari