Poslanici postavljali pitanja o kriminalu, građevinama oštećenim u potresu, EU, Draganu Đilasu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije na početku današnje sednice pitali su nadležne o kriminalu, građevini, Evropskoj uniji i Draganu Đilasu.

Poslanik SNS-a Aleksandar Mirković pitao je Vladu, Tužilaštvo, Agenciju za sprečavanje korupcije i sve ostale nadležne da li će sada pokrenuti potupak protiv lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i ispitati njegovo poslovanje, jer to, kako kaže, „traži u ime svih građana Srbije.

Mirković je rekao da je „istraživačko novinarstvo“ donelo dokaze o enormnom bogatstvu Đilasa i potom čitao podatke koje su objavile „Večernje novosti“.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević pitao je Vladu kako će se nova metodologija za pristupanje Evropskoj uniji odraziti na pristupanje Srbije.

Milićević je rekao da su uprkos svim naporima Srbije da ispuni obaveze, reakcije EU često neohrabrujuće.

„Juče je Vladimir Bilčik rekao da bi Srbija sa reči trebalo da pređe na opipljiva dela, i meni nije jasno na šta misli“ rekao je Milićević.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović rekao je da je 1. marta otet, pretučen i maltretiran direktor Srednje tehničke škole u Sjenici, a da je od četvorice izvršilaca krivičnog dela, priveden samo jedan.

Iz tvrdnju da je direktor škole maltretiran zbog svojih političkih stavova, on je pitao tužilaštvo zašto nisu privedena ostala trojica otmičara iako je reč o licima sa ozbiljnim krivičnim dosijeima i godinama robije iza sebe i da li je to znak da „još imamo delove kriminala u policiji i tužilaštvu“.

Fehratović je pitao Ministarstvo prosvete šta će učiniti na zaštiti dece, ako nije zaštićen ni direktor škole.

Poslanica Jedinstvene Srbije Marija Jevđić podsetila je na veliki zemljotres 3. novembra 2010 u Kraljevu rekavši da je mnogo toga obnovljeno, ali da u Dositejevoj ulici nisu još adekvatno sanirane zgrade i kuće.

Ona je pitala može li da se ubrza realizacija tog projekta jer 106 porodica čeka rešenje problema.

Na današnjoj sednici potvrđen je mandat Predagu Miloševiću sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, pošto je poslanik Milan Savić te liste, podneo ostavku.

Poslanici će u nastavku sednice razmatrati amandmane na zakon o klimatskim promenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari