Predsednik opštine Gadžin Han podneo ostavku, naprednjaci preuzimaju vlast 1Foto: S.S./Južne vesti

Predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević iz Socijalističke partije Srbije (SPS) podneo je ostavku posle 15 godina provedenih na toj funkciji, rečeno je danas agenciji Beta.

Zamenik predsednika opštine Gadžin Han i predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Goran Stojiljković rekao je Beti da je Đorđević podneo ostavku pošto SPS više nema najveći broj odbornika u lokalnoj skupštini.

On je kazao da su SNS i SPS u Gadžinom Hanu pre par dana potpisali koalicioni sporazum kojim je predviđeno da mesto predsednika opštine pripadne stranci koja ima najveći broj odbornika u Skupštini opštine.

Prema Stojiljkovićevim rečima, naprednjaci će na današnjoj sednici Skupštine opštine imati 12 odbornika, a Socijalistička partija Srbije 11, od ukupno 33 odbornika.

„Naš kandidat za predsednika opštine biće dosadašnja predsednica Skupštine opštine Marija Cvetković. Ona je ranije bila u Socijalističkoj partiji Srbije, a nedavno je prešla u SNS“, izjavio je Stojiljković.

Nakon izbora 2012. godine Srpska napredna stranka imala je u Skupštini opštini Gadžin Han sedam odbornika, a Socijalistička partija Srbije zajedno sa odbornicima Demokratske stranke Srbije (DSS) 16.

Novembra prošle godine četiri odbornika DSS-a prešla su u SNS, a potom i jedan odbornik SPS-a.

Dosadašnji predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević prvi put je izabran za tu funkciju na izborima 2004, a potom 2008. i 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari