"Predstavnici opozicije koji zagovaraju bojkot izbora rade za Vučića" 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da oni predstavnici opozicije koji najavljuju bojkot predstojećih izbora, zapravo rade za Aleksandra Vučića i ocenio da niko od postojećih lidera opozicije nema dovoljnu podršku naroda.

On je na konferenciji za novinare upitao šta se dobija bojkotom.

„Mi imamo nikakvu vlast, nikada goru u istoriji Srbije i opoziciju koja joj ništa ne može. A ne može joj ništa, jer skoro svi iz te opozicije, kako se ponašaju, rade za Vučića“, ocenio je Ilić.

Prema njegovim rečima, od četiri miliona birača za Vučića je pola, a protiv njega pola.

„Njemu odgovara da se uspava ova polovina i da se smanji izlaznost kako bi što lakše dobio dvotrećinsku većinu, a tako mu je omogućeno da radi šta hoće“, smatra Ilić.

On je dodao da Vučić „gura opoziciju jedne na druge“ i da opozicija na to naseda.

„Umesto da se ujedini ili dogovori kako će protiv Vučića, opozicija se međusobno napada i leči svoje sujete time što niko ni sa kim ne može i svi hoće da budu lideri, a nemaju ni snagu ni kapacitet“, primetio je Ilić.

On je dodao da ne može lider da bude neko ko je osvojio jedan odsto na izborima.

„Hajde da iznedrimo novog čoveka pa da svi stanemo iza njega. Hajde da se dogovorimo šta ćemo da radimo. Ne može bojkot i od tog bojkota ništa“, kazao je Ilić.

On se osvrnuo i na pojedine stavove da Vučića treba „rušiti na ulici“.

„Hajte da ga rušimo na ulici. Ali onda nema šetamo malo subotom, pa stanemo, pa opet malo. Nego svi na ulicu pa svaki dan dok se cilj ne postigne. Ako zato nemamo snage i nismo sposobni, a pokazalo se da baš i nismo, hajde da ga rušimo na izborima“, kazao je Ilić.

On je istakao da svako ko je pregovarao sa Vučićem i ko se s njim dogovarao nije nikakva opozicija i ne može to da bude. Ilić je istakao i da dok se oopzicija svađa oko toga ko će na izbore,a ko u bojkot, afere se zataškavaju i to krupne i velike i promiču skoro neopaženo.

Kao primer je istakao poslednju aferu sa trgovinom oružjem sa kojom se povezuje otac ministra policije Nebojše Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari