Prekršajna prijava protiv Boška Obradovića zbog "Slobodne zone" ispred Predsedništva 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik pokreta Dveri Boška Obradovića je dan posle suđenja pred Prekršajnim sudom u Beograd zbog organizacije protestne šetnje na opozicionom mitingu 13. aprila, dobio prekršajnu prijavu i zbog organizacije „Slobodne zone“ u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije 4. maja, saopštio je danas taj pokret.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Obradovića potpisao je isti policajac – potporučnik Milosav Stiković, koji je predlažio da se saslušaju kao svedoci dva policijska službenika Odeljenja za javni red i mir.

Saslušanje je zakazano za 17. decembar u Prekršajnom sudu u Beogradu.

Obradović je naveo da je to samo „još jedan dokaz koliko daleko ide laž na kojoj počiva sistem vlasti Aleksandra Vučića“, podsetivši da predsednik SNS skoro u svakoj svojoj izjavi ističe da u Srbiji može slobodno da se šeta na svim protestima, a onda stižu jedna za drugom prekršajne prijave opozicionim aktivistima i organizatorima protesta.

„Sve je zamena teza, laž i prevara kada je ova vlast u pitanju. Ali, neće nas zaplašiti ni zaustaviti. Nastavljamo sa opozicionim aktivnostima, protestima i građanskom neposlušnošću još jače, sve do pada aktuelnog režima“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari