Kosovo: Produžen pritvor Srbima osumnjičenim za ubistvo Ivanovića 1Foto: Kosovo-Police/FB

Advokat Dejan Vasić, u izjavi za RTK2 tvrdi da je Osnovni sud u Prištini ponovo doneo odluku kojom je određen pritvor trojici Srba, uhapšenih zbog sumnje u umešanost oko ubistva Olivera Ivanovića.

„Osnovni sud u Prištini je ponovo doneo odluku koja je potvrdila prvu odluku ovog suda, kojom je određen pritvor Nedeljku Spasojeviću, Marku Rošiću i Dragiši Markoviću,“ rekao je Vasić, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima „uprkos odluci Apelacionog suda kojom je jasno naznačeno da u zahtevu tužilaštva nije bilo dovoljno elemenata za osnovane sumnje, Osnovni sud je opet tako odlučilo, iako Specijalno tužilaštvo nije dopunilo svoj zahtev, već je ostalo pri starim navodima za koje Apelicioni sud rekao da oni nisu dovoljni da bi postojala osnovana sumnja“.

Prema navodima RTK2, Vasić smatra da bez osnovane sumnje ne može da se određuju mere.

„Po meni kao pravniku, smatram da se bez osnovane sumje ne može ni da se vodi krivični postupak a kamoli da se određuju neke mere. U žalbenom postupku mi ćemo ove argumente istaći i videćemo kako će Apelacioni sud ponovo da reši,“ zaključio je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari