Proglašeni konačni rezultati lokalnih izbora u Boru 1Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Opštinska izborna komisija u Boru proglasila je konačne rezultate nedeljnih lokalnih izbora koji su potvrdili preliminarne rezultate.

Novi saziv Skupštine opštine Bor činiće odbornici sa četiri izborne liste: koaliciona lista SNS-SPS „Zato što volimo Bor“ , koaliciona lista udružene opozicije „Mi ili oni – Ujedinjeni za Bor“, lista Dosta je bilo-Dveri srpske „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ i manjinske liste „Vlaška stranka – Most“. Prigovora u predviđenom roku nije bilo, te je OIK donela rešenje o dodeljivanju odborničkih mandata.

Koaliciona lista SNS-SPS „Zato što volimo Bor“ je na osnovu 58,24 odsto osvojenih glasova dobila 24 odbornička mandata, koalicija „ Mi ili oni – Ujedinjeni za Bor“ dobila je 16,48 procenata glasova i sedam odbornika u lokalnom parlamentu, tri odbornika imaće lista koalicije Dosta je bilo-Dveri srpske „Da ovi odu,a da se oni ne vrate“ koja je na nedeljnim izborima dobila 8,17 odsto glasova, dok će manjinska lista „Vlaška stranka – Most“ u opštinskoj skupštini u Boru biti zastupljena sa jednim odbornikom. Četiri liste nisu prešle cenzus. Pravo glasa na nedeljnim izborima imalo je 43.261 birač u borskoj opštini, a biračko pravo iskoristilo je 43.261 odnosno 54,95 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari