Promene u vrhu SNS posle izbora 1Foto: Srpska napredna stranka

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da u novembru neće biti održana stranačka vanredna skupština i da će o promenama u vrhu SNS biti reči tek posle izbora.

Glišić je u intervjuu za Politiku rekao da će jedini izbori koje će naprednjaci imati unutar stranke biti na gradskom i opštinskom nivou.

„Skupština stranke, kako trenutno stvari stoje, biće održana nakon redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u prvoj polovini naredne godine. Tada možemo da razgovaramo o kadrovskim pitanjima koja se tiču izbora predsednika, potpredsednika, predsednika Izvršnog odbora i ostalih funkcija“, rekao je Glišić.

Upitan hoće li SNS na lokalu ići u predizborne koalicije ili samostalno, Glišić je odgovorio da će naprednjaci o tome razgovarati na Predsedništvu SNS i doneti odluku, koja će biti obavezujuća za sve odbore. Na pitanje koliko je zadovoljan koalicionom saradnjom sa partijama koje su bile na izbornoj listi SNS i da li će im biti smanjen broj poslaničkih mandata na listi, Glišić je rekao da se „nisu baš svi pretrgli u poslu koji im je poveren“.

„Kako su se ponašali, kakve su rezultate pravili i kako su branili politiku koju sprovodimo, tako će i zauzeti mesto na našoj listi“, naveo je Glišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari