Promenjene parking nalepnice poslanika, Martinović kaže da je bilo zloupotreba 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović (Arhiva)

Dok se čeka da Vlada Srbije pošalje Predlog Zakona o budžetu za 2021. godinu Skupštini, Odbor za administrativno-budžetska pitanja usvojio je skupštinski budžet za narednu godinu.

Troškovi parlamenta u 2021. će premašiti dve milijarde dinara.

Rashod samo za narodne poslanike biće 705.115.000 dinara, a ostatak novca je, prema obrazloženuju, namenjen tehničkoj podršci radu Skupštine i redovnom radu Republičke izborne komisije.

Odbor je doneo odluku i o izmeni izgleda parking nalepnice za parkiranje oko zgrade Narodne skupštine, a predsednik odbora Aleksandar Martinović izjavio je da je u prethodnom periodu bilo zloupotrebe nalepnica.

Podsetimo, uoči zasedanja Skupštine, u više navrata su se na društvenim mrežama pojavile fotografije neporpisnog parkiranja poslanika, na trotoarima, travnjaku i na platou ispred parlamenta. Na bahato parkiranje poslanika nadležne službe do sada nisu reagovale.

„Jedan od razloga za izmenu izgleda nalepnice za parkiranje je u tome što je bilo slučajeva da su neovlašćena lica, ne znam na koji način, došla u posed tih nalepnica i to je na neki način diskreditovalo Narodnu skupštinu, pa smo odlučili da promenimo izgled tih nalepnica, tako da tih zloupotreba, nadam se, više neće biti“, rekao je predsednik odbora Aleksandar Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari