Protest Jedan od pet miliona u Gračanici 1Foto: Portal Kossev/ RTV Kim

Protest protiv vlasti održan je večeras u Gračanici, a okupilo se 15-tak ljudi koji su ispred spomenika srpskim herojima raširili transparent „Jedan od pet miliona – Gračanica“.

Novinarima se obratila stanovnica Gračanice Tamara Zelenović koja je rekla da nije došla na protest da bi rušila Srbiju, već lokalnu vlast, javio je Kossev.

„Došla sam da podržim sve mlade koji su nezaposleni, koji žele da opstanu i ostanu na prostoru Kosova i Metohije. Pre godinu dana sam razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obećao mi je da će me zaposliti i od tog momenta ništa se nije ostvarilo, šta više, nisu me pozvali ni u Beograd kada su išle lokalne vlasti“, rekla je Zelenović.

Organizator protesta Branislav Marković je rekao da je protest „bunt protiv jednopartijske privatizacije države i njenih institucija, protiv cenzure slobodne misli, (za) slobodu govora, slobodu izbornog prava, a i slobodu kretanja“.

„Mi se bunimo zato što ne znamo gde su postavljene granice našeg življenja, gde ćemo biti razgraničeni i gde smo mi u linijama nečijeg kompromisa kao i gde su linije našeg opstanka“, kazao je Marković.

Marković je rekao da nikada nije postojalo pravo vreme za proteste i „da se Srbi sa Kosova pobune, da dignu svoj glas“.

Srpska lista saopštila je da je „antisrpski protest Saveza za Srbiju“ u Gračanici doživeo debakl, a da je imao devet učesnika.

„I sami su se od sramote psle neuspešnog okupljanja nakon deset minuta razišli. Broj okupljenih je bio toliki da im je transparent bio prevelik za nošenje, te nisu mogli ni da prošetaju“, piše u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da su Srbiji sa Kosova i Metohije poslali danas jasnu poruku liderima opozcije da ne učestvuju niti će ikada sa nima učestvovati u „rušenju svoje otadžbine“.

Za sutra u 18 časova najavljen je drugi protest „Jedan od pet miliona“ u Kosovskoj Mitrovici, na dan kada je pre 13 meseci ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari