Prva javna rasprava o izmeni Ustava 29. aprila 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je predsednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević zakazala prvu javnu raspravu o predlogu za promene Ustava za 29. april.

Od nas se očekuje da damo plan i raspored javnih rasprava, rekao je Dačić na sednici Skupštine Srbije.

On je istakao da će biti nekoliko javnih rasprava, i to ne samo u Beogradu, a da će se onda preći na odlučivanje o predlogu za promenu Ustava.

Dačić je rekao da će javne rasprave biti “sa strukovnim udruženjima, predstavnicima evropskih institucija, sudovima, tužilaštvima, sa onima kojih se to tiče, kako bi se postigla što šira saglasnost”.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Prva javna rasprava o izmeni Ustava 29. aprila”

  1. Je l’ se menja član 116 Ustava? Da je mandat predsednika neograničen? Putin je to organizovao, u Severnoj Koreji se odavno podrazumeva, šta čeka Srbija? Tako bi uštedeli na troškovima za predsedničke izbore, ne bi se morali deliti paketi sa brašnom i uljem penzionerima, kao ni kesice sa vitaminima, a On ne bi morao svaki dan da švrćka po Srbiji i troši naše novce na prevoz helikopterom i skupim autom, već bi mogao na miru da sprema ispite, da kalemi lozu i voćke…

  2. Jeste da je gornji komentar napisan u sarkasticnom i ironicnom tonu ali to bi u praksi bilo dobro, narod bi se vise bavio sopstvenim radom a ne politikom, da li ce ikada narodu u Srbiji dosaditi bavljenje politikom , zaista mislim da bi ako bi se promenio Ustav po pitanju duzeg vladanja predsednika stim da se uvedu izmene u kojim bi to slucajevima mogao biti predsednik smenjen odnosno sa kojim krivicnim delima ako bi ih kojim slucajem uradio .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.