PSG: Amandmani dokaz da Vlada više ne može da sakrije probleme sa demokratijom 1Pokret slobodnih građana Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret slobodnih građana (PSG) pozdravio je danas usvajanje amandmana na izveštaj o Srbiji izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika i ocenio da je to jasan signal da srpska vlada više ne može da sakrije velike probleme sa korupcijom, demokratijom i posvećenošću evropskim vrednostima.

„Usvajanje ovih amandmana, a uskoro i Izveštaja u celosti, treba da pokaže vlastima, a naročito ministrima poput Aleksandra Vulina, da EU nije bankomat koji samo isplaćuje novac i omogućava slobodnu trgovinu, već je političko telo, sa političkim vrednostima, i Srbija mora da pokaže da primenjuje te vrednosti i demonstrira da je pouzdan partner državama EU“, navodi se.

PSG je u saopštenju ocenio da te stvari nikada nisu bile prioritet za Srpsku naprednu stranku (SNS) i da njihov odnos prema glasanju pokazuje da oni ne shvataju šta je EU ili da nikada nisu ni radili na tome da Srbija postane punopravna član.

„Zemlje kandidati se ne ponašaju na način na koji se ponaša Srbija, niti njeni funkcioneri, a naročito ministri ne napadaju Evropski parlament i Evropsku komisiju. Glasanje je još jedan dokaz da većina u Evropskom parlamentu više nije na strani SNS, za amandmane su glasali i poslanici  njihovih partnera iz Evropske narodne partije, jer čak ni oni više ne mogu da zatvaraju oči pred zloupotrebom vlasti, nelegalnim aktivnostima i anti-EU retorikom“, dodaje PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari