PSG: Batinaši ispred zgrade Predsedništva imaju slične manire kao oni čije interese štite 1Pokret slobodnih građana : Logo

Predstavnik omladine Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Stefan Simić ocenio je danas da napad na organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Srdjana Markovića ispred Predsedništva Srbije predstavlja još jedan znak slabosti „režima koji puca pod pritiskom“ i zatražio odgovornost za osobe koje su ga napale.

„PSG želi da pruži podršku Srđanu Markoviću, koji je pretučen sinoć od strane nepoznatih lica, kada je pokušao da dostavi zahteve nezadovoljnih gradjana koji šetaju osam meseci širom Srbije. Kao odgovor na slobodno izražavanje nezadovoljstva usled lošeg stanja u državi i društvu, još jedan student je pretučen i to je vrlo poražavajuća slika naše stvarnosti“, naveo je Simić u saopštenju.

On je od nadležnih zatražio da utvrde ko su osobe koje su čuvale zgradu Predsedništva od gradjana Srbije i pesnicama udarale Markovića s ledja i u glavu, dok je „mirno demonstrirao“.

„Pomenute osobe nisu bile uniformisane, niti su pokazale svoje službene legitimacija, ako ih uopšte poseduju. Očigledno da postupaju u skladu sa manirima onih čije interese štite nasiljem. Tražimo da se javnosti saopšti na osnovu čega su te osobe bile u zgradi Predsedništva, kao i ko im je izdao nalog da batinaju gradjane Srbije. Zahtevamo da se odgovorna lica privedu i da se protiv njih pokrene postupak u skladu sa zakonom“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari