Ministarstvo privrede odgovorilo odborniku SO Majdanpek: Za razrešenje v.d. direktora JKP "Donji Milanovac" nadležna Opština Majdanpek 1Majdanpek/Foto: J. B. K.

Ministarstvo privrede odgovorilo je na zahtev kopredsednika pokreta #1od5miliona i odbornika SO Majdanpek, Martina Bežinarevića, o razrešenju dužnosti v.d. direktora JKP „Donji Milanovac“, Saše Librića,navodeći da su ovaj zahtev prosledili opštini Majdanpek koja, kao nadležna, mora da odluči po tom pitanju.

Ministarstvo privrede kome je predstavku kopredsednika pokreta 1 od 5 miliona i odbornika SO Majdanpek, Martina Bežinarevića, prosledilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, odgovorilo je na zahtev za razrešenje v.d. direktora JKP “Donji Milanovac”.

U odgovoru Ministarstva privrede koji je potpisao ministar Rade Basta, navodi se da je u skladu sa članom 5. stav 3. Zakona o javnim preduzećima “propisano da jedinica loklane samouprave vrši prava osnivača za javno preduzeće čiji je osnivač” predstavka odbornika Bežinarevića prosleđena je Opštini Majdanpek na dalju nadležnost.

Podsećamo da je Bežinarević početkom novembra nadležnim ministarstvima dostavio zahtev za smenu v.d. direktora JKP „Donji Milanovac“ Saše Librića, nakon što je Librić javno priznao na sednici SO Majdanpek da je „svesno prekrišio zakon o javnim preduzećima obzirom da je šest godina pod statusom vršioca dužnosti“.

Ministarstvo privrede odgovorilo odborniku SO Majdanpek: Za razrešenje v.d. direktora JKP "Donji Milanovac" nadležna Opština Majdanpek 2
Foto: M. Bežinarević

-Ovo je protivno članu 52. Zakona o javnim preduzećima, a danas sam prisustvovao suđenju u kome jedan naš sugrađanin tuži Librića za još ozbiljnija dela. Klupko se polako odmotava – izjavio je Bežinarević.

Vezano za odgovor Ministarstva privrede koje zahtev za razrešenje v.d. direktora JKP “Donji Milanovac” prosledilo Opštini Majdanpek, kopredsednik pokreta 1 od 5 miliona i odbornik u majdanpečkom lokalnom aprlamentu kaže da “ nije teško predvideti kako će osobe koje su Librića postavile na mesto v.d. direktora postupiti”.

-Biće zanimljivo pratiti šta će se naknadno desiti kada u javnost izađu dodatni dokazi o malverzacijama koje nam građani dostavljaju. Ovo nije izolovan slučaj. Ovakvih ljudi ima i u Zaječaru, Nišu, Vršcu, Subotici.Dolazimo do informacija o svakome od njih. Neka niko ne bude miran ko je počinio bilo kakav prekršaj. Cela Srbija je ujedinjena i vrlo lako dolazimo do informacija. Danas je to Librić, sutra neko drugi – zaključuje Martin Bežinarević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari