PSG: Hoćemo u EU, a ne u savez sa Dverima 1Foto: Logo

Pokret slobodnih građana nedvosmisleno poručuje da je otvoren za formiranje saveza koji bi ponudio jasnu politiku građanima Srbije, a u čijem centru je evropski put Srbije, izgradnja institucija, neupitno poštovanje ljudskih prava i rešavanje svih nacionalnih problema.

Saradnja sa organizacijama ili pojedincima koje negiraju te vrednosti nije moguća, piše u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

Pokret jasno stoji na stanovištu da Srbija nema drugu perspektivu osim one evropske i čvsto smatra da se bolji život za građane Srbije može ostvariti samo iskrenim zalaganjem za normalan i pristojan život u uređenoj i normalnoj državi, navidi se u saopštenju.

Janković je istakao da se svakodnevnim nametnutim pričama o udruživanju opozicije iscrpljuju građani Srbije i da se pažnja javnosti skreće sa suštine na formu.

-PSG je čvrsto za saradnju opozicije, ali ne bilo kakvu, već za savez koji će stvoriti evropsku, demokratsku i modernu Srbiju. U takvom udruživanju opozicije nema mesta za one politike i one organizacije koje imaju nedemokratske stavove, za koje je Ratko Mladić heroj, za koje žene nemaju pravo da odluče o abortusu. Nema mesta za Dveri ni sve njima slične. U ovom momentu PSG je usamljen u stanovištu da udruživanje opozicije mora da bude na vrednosnim i političkim principima, a ne samo na principu da smo protiv Vučića- rekao je Janković, stoji u saopštenju za medije.

Janković je istakao da su beogradski izbori prošlost i da u susret parlamentarnim izborima mora da se definiše državna politika, kao i da se ponude rešenja za sva nacionalna pitanja, između ostalih i za Kosovo.

-Kada nam se preti sudbinom SPO-a, mi želimo jasno da kažemo da PSG ne želi ni da učestvuje u sudbini nekog novog DOS-a. Mi želimo da učestvujemo u stvaranju budućnosti Srbije, a ne da se vraćamo u bilo koji raniji period. Radićemo maksimalno da se stvori  što jača opoziciona , ali suštinski vrednosna i politička platforma na kojoj će se bazirati neka buduća vlast koja ima rešenja za suštinska pitanja- zaključio je Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari