PSG: Potop u Beogradu zbog nestručnosti i nemara nadležnih 1Foto: Logo

Juče smo bili svedoci kataklizmičke situacije u celoj Srbiji i to ne samo zbog jake kiše i grada, koji nisu nešto neuobičajeno za podneblje u kojem živimo, već zbog nemara, neznanja i nezainteresovanosti nadležnih organa da se bave svojim poslom, unaprede i održavaju saobraćajnu infrastrukturu, navodi se u saopštenju PSG.

Oni navode kako je odbor za saobraćaj PSG više puta preventivno, a ne nužno kada se desi ovakav kolaps, ukazivao da je Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije potrebna rekonstrukcija, održavanje, a gde je potrebno i izgradnja odvodnih kanala prema pravilima struke, koji bi regulisali protok i akumulaciju vode na saobraćajnicama.

„Isitna je da ti projekti nisu faraonski i vidljivi poput nepotrebne rekonstrukcije celokupnog centralnog gradskog jezgra, razvaljivanja ulice 27. marta i slično, ali je činjenica da bi takvi projekti kretanje u saobraćaju učinili bezbednijim. Održavanje odvodnih kanala, nažalost, nije sistemski rađeno niti jednom za vreme vlasti aktuelne političke grupacije, a jučerašnjem kolapsu u Beogradu zdušno su doprinele agresivno i bezumno raskopane ulice i promena nivelacije terena kakvu glavni grad ne pamti“, navodi se u ovom saopštenju.

Kako navode postavlja se pitanje ko će snositi odgovornost i nadoknaditi štetu za više desetina sudara, pokvarenih motora, kašnjenja, straha, nervoze kroz šta su sinoć prolazili naši građani samo zato što su se našli na putu „kada nije trebalo“.

„Odavno je jasno da gradsku vlast „bazeni“ na putu nakon jače kiše i slične trivije sposobne da ugroze život, zdravlje, bezbednost i imovinu naših građana ne zanimaju. Zato ćemo se i boriti da one koji nas konstantno izlažu ovakvim i sličnim opasnostima, onemogućimo da više ikada odlučuju i upravljaju našim životima“, kažu iz PSG.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari