PSG: Potrebno standardizovati mere 1Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas Krizni štab i Vladu Srbije da standardizuju mere koje donose u borbi protiv krize izazvane korona virusom i prestanu da budu generator nestabilnosti i panike kod građana nakon svake sednice koju održe.

„Ovakvo stanje, i praktično rijaliti način vođenja krize, nakon godinu dana života u pandemiji je neodrživo i nema nikakvo razumno objašnjenje“, naveo je PSG u saopštenju.

Kako se ističe, mere koje se donose moraju biti standardizovane u odnosu na broj novozaraženih građana i onih koji su na lečenju, a ne ad hok bez ikakvog objašnjenja, i bez izveštaja kakve efekte su prethodno donete mere proizvele.

Prema PSG, nedopustivo je da se mere donose tako da važe u roku manjem od 24 sata, jer građani, a naročito privrednici, sa zebnjom iščekuju ko će, kad i u kom radnom vremenu raditi, praktično od istog dana.

Pokret smatra da bi odgovornije ponašanje Kriznog štaba doprinelo većem poverenju i lakšem prihvatanju teških mera, a da bi to konačno dovelo i do manjeg broja zaraženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari