PSG: Smešna tvrdnja štamparija da nemaju kapaciteta za novine "Nova" 1Pokret slobodnih građana: Logo

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je „smešna“ tvrdnja štamparija u Srbiji da nemaju kapacitete da štampaju novine „Nova“.

PSG je u saopštenju naveo da su te štamparije pre desetak godina imale desetostruko veće tiraže od današnjih medija.

„U poslednjih nekoliko godina, primetna je hiperprodukcija novih tabloida poput ‘Objektiva’, ‘Srpskog Telegrafa’, ‘Ekspresa’ i drugih, koji pod zaštitom države odmah dobijaju kako povlašćeno štampanje, tako i sufinansiranje iz budžeta bez obzira na činjenicu da ne ispunjavaju ni osnovne uslove konkursa i oglase javnih preduzeća“, navodi se u saopštenju PSG-a.

Ta stranka je ocenila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „usavršio svoje cenzorske metode“ i da je kreirao poslovni ambijent u kojem nijedna štamparija „ne sme da štampa novine koje nisu pod njegovom direktnom kontrolom“.

U saopštenju se navodi i da će PSG o ovome izvestiti svoje evropske partnere, naročito imajući u vidu da je u predstojećem međustranačkom dijalogu ključna oblast kontrola medija.

Međunarodna kompanija Junajted medija (United Media) saopštila je ranije da nijedna štamparija u Srbiji nije prihvatila da štampa nove dnevne novine „Nova“ koje je ova kompanija nedavno najavila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari