PSG: Spinuju se kritike iz sveta 1Foto: Logo

Pokret slobodnih građana ocenio je danas da je pored medija Srpska napredna stranka uništila sve domaće institucije, pa sada pokušava da ublaži i spinuje kritike koje joj dolaze od međunarodnih institucija.

Nakon negativnog izveštaja Fridom hausa o katastrofalnom stanju u medijima u Srbiji i njihovoj kontroli kroz vlasništvo i konkurse, državni sekretar Aleksandar Gajović postavio je pitanje metoda do kojih je ova priznata institucija došla do takvog zaključka, navodi se u saopštenju PSG.

Taj pokret ističe da se ponavlja ono što se dogodilo prošle nedelje kada je premijerka Ana Brnabić kritikovala izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u pristupanju Evropskoj uniji i opštem stanju u zemlji gde je takođe istaknuto, pored drugih kritika, i loše stanje u medijima.

Srbija sa vlastima koje se tako ponašaju nema perspektivu skorog ulaska u Evropsku uniju niti daljeg napretka u bilo kojoj oblasti. Obećanja koja kroz svoje propagandiste poturaju građanima o boljem životu, padaju pred bilo kakvom ozbiljnom analizom, ističe se u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari