PSG: Vlada da hitno saopšti kakve će sve sankcije uvesti Belorusiji 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je od Vlade Srbije da „hitno“ obavesti javnost kakve će sve sankcije uvesti Belorusiji, nakon što se od Evropske unije saznalo da se Srbija pridružila restriktivnim merama toj državi koje je Evropska unija usvojila 4. juna.

„PSG smatra da bi Vlada Srbije hitno trebala da ispuni obaveze koje je preuzela i obavesti javnost o tome kakve će konkretne sankcije uvesti Belorusiji. Pohvalan je korak ka usklađivanju spoljne politike Srbije sa EU u odnosu prema diktatorskom režimu u Belorusiji, koji je do sada redovno izostajao, a za šta je Srbija trpela kritike od svih evropskih zvaničnika“, navodi se u saopštenju.

Oni su zatražili i da se prestane sa održavanjem zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije sa beloruskom armijom i ocenili da da one donose „mnogo više štete nego bilo kakve koristi“.

EU je uvela restriktivne mere prema Belorusiji 4. juna, a one se odnose na zabranu preleta vazdušnog prostora i pristupa evropskim aerodromima za beloruske aviokompanije.

Ova odluka je odgovor na prinudno spuštanje putničkog aviona na aerodrom u Minsku i hapšenje dvoje putnika Romana Protaševiča i Sofije Sapege.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “PSG: Vlada da hitno saopšti kakve će sve sankcije uvesti Belorusiji”

  1. U okviru sankcija zabranice ce se da clanovi PSG-a posecuju Belorusiju, to ce ih najvise pogoditi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.