Pupovac o napadu kod Knina: Toga nije bilo ni u najtežim posleratnim vremenima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac posetio je danas selo Uzdolj kod Knina gde su u sredu uveče napadnuti gosti kafea koji su gledali prenos fudbalske utakmnice beogradske Crvene zvezde.

„To se nije događalo ni u najtežim posleratnim vremenima. I u tom smislu su svi meštani potreseni i zabrinuti“, kazao je Pupovac novinarima.

S Pupovcem su bili poslanik Sabora Hrvatske Boris Milošević, dožupanka Anja Šimpraga, vladika dalmatinski SPC Nikodim i lokalni zvaničnici.

„Došli smo da čujemo iz prve ruke šta se dogodilo, da im pomognemo koliko možemo, i da vidimo šta možemo uraditi za one koji su imali konkretne štete kao što je ima ovaj kafe“, dodao je Pupovac.

Pošto se i u mestu Đevrske, takođe kod Knina, u sredu dogodio sličan napad, ali niko nije povređen, Pupovac je izjavio da su „to bili iznuzetno ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice“ sa „odlikama ‘skvadrističke’ (rano-fašističke) grupacije“.

Ti „napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama“, rekao je Pupovac.

On je za Index.hr rekao i da to „pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti. Hrvatska kao članica Evropske unije predstavlja jako loš primer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije“, rekao je Milorad Pupovac.
Pupovac je najavio da će o političkoj pozadini govoriti na konferenciji za novinare u petak u Saboru Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari