Radeta Arsiću: Ranije ste kritikovali zakone, kada budete glasali za njih stavite gumenu rukavicu 1Radeta Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Poslanica SRS Vjerica Radeta izjavila je danas da je poslanik SNS Veroljub Arsić pre dva meseca kritikovao predložene zakone o računovodstvu i reviziji o kojima se raspravlja na sednici Skupštine Srbije, a da ih on sada hvali, te ga pozvala da u danu za glasanje stavi gumenu rukavicu na ruku pre nego pritisne dugme.

Ona je tokom rasprave rekla da može da donese i audio zapis o tome što je tada Arsić pričao.“Dok su ovi zakoni još bili u nacrtu Arsić je rekao da dok je njega ovakvi predlozi doći neće i da on za to da glasa ne do bog nikad neće, a milion primedbi je imao više nego što smo mi na sednici danas izneli.

Ja hoću da mu pomognem da ne bi imao problema, zato Arsiću u danu za glasanje stavite gumenu rukavicu pošto ćete pritisnuti dugme pa da vas ne udari struja, jer ćete pritisnuti dugme suprotno onom od pre dva meseca što ste rekli“, kazala je Radeta.

Arsić joj je rekao da joj ne stavlja u usta reči koje nije rekao, te da je to o čemu ona priča bila diskusija na sednici Odbora za finansije i da nije to rekao tako kako je njoj preneto.

On je odbacio navode radikala da se zakoni usvajaju zbog ulaska u EU ističući da se donose zarad interesa građana i države Srbije.

„Mene čudi da moje kolege iz opozicije ne žele da pojačaju kontrolnu i nadzornu ulogu Narodne Skupštine. Nismo više u vreme komunizma da sve država kontroliše, valjda je to žal za proteklim vremenima da je vlada ta koja je svemoguća. Ta vremena su prošla, vremena saveza komunista i sada živimo u normalnoj demokratskoj državi“, rekao je Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari