Radeta: Nerad Zagorke Dolovac vratio se naprednjacima kao bumerang pa sad moraju da štrajkuju 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Poslepodnevni deo zasedanja u Skupštini Srbije obeležila je rasprava radikala i naprednjaka o Bošku Obradoviću i reakciji tužilaštva.

Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta nekoliko puta je ponovila da se Srpskoj naprednoj stranci (SNS) sada vraća što nisu hteli da podrže kad su radikali pitali da li je živa državna tužiteljka Zagorka Dolovac i da li će početi da radi svoj posao.

Radeta je ocenila kao skandaloznu izjavu poslanika SNS Vladimira Orlića da naprednjaci nisu na vlasti u pravosuđu i dodala da je skandalozno da poslanik o tome uopšte razmišlja, jer je sudstvo treća grana vlasti i mora biti nezavisna.

Ipak je dodala da je mandat Zagorki Dolovac produžen naprednjačkim glasovima i da je ona „ipak njihova“, a da oni „stupaju u štrajk glađu kako bi je naterali da radi“.

Radeta kaže da je Vaskrs daleko i da se pitala kako će se Martinović izvući da prekine štajk glađu, pa se kaže „dosetila da je uskoro neka godišnjica od kad je Dolovac trebalo da reaguje kada su u skupštinu mimo zakona ubačeni upravo Boško, Čeda, Čanak i još neki koji nisu prešli cenzus“.

„Da je Dolovac tada reagovala, Boško Obradović ne bi ni bio poslanik“, rekla je Radeta i dodala da naprednjaci sad ne znaju šta će, već „štrajkuju od 12 do podne“.

Poslanik SNS Vladimir Orlić ponovio je više puta da u tužilaštvima i sudstvu ta stranka nema vlast, i da ne prihvata teret što tamo nešto ne valja i ne funkcioniše, ali da nereagovanje u poslednjim dešavanjima smatra radom na štetu države.

Orlić je pozvao sve poslanike, nevladine organizacije i sve institucije da se odrede prema ponašanju Boška Obradovića.

Poslanici će do kraja dana razmotriti amandmane podnete na set zakona o izborima i zaštiti zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari