Radikali najavljuju skup uprkos zabrani MUP-a 1Foto: www.srpskaradikalnastranka.org.rs (arhiva)

Milan Damjanović, poslanik Srpske radikalne stranke najavio je da će ta stranka, i pored zabrane Ministarstva unutrašnjih poslova, sutra održati protest zbog održavanja skupa „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu. Rešenje MUP-a o zabrani okupljanja , kako je naveo, radikali smatraju ništavnim, jer je reč o „političkoj odluci koja je suprotna zakonima Srbije.

„U rešenju MUP-a navodi se da „postoji opasnost da dođe do ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine i izazivanja nacionalne i verske mržnje s obzirom da će na festivalu ‘Mirdita, dobar dan’ prisustvovati umetnici i izvođači sa ‘Kosova, a koji su suprotnih stavova od pristalica Srpske radikalne stranke. Postavlja se pitanje da li se ovde radi o promeni politike Vlade Srbije prema Kosovu i Metohiji, da li se ono sada smatra nezavisnim? Umesto da zabrani skup te minorne organizacije koju finansiraju zapadne agenture, MUP na opšte zaprepašćenje zabranjuje naš skup iako smo naveli da tim činom branimo Ustav i zakone Srbije“, kazao je funkcioner SRS i dodao da ta stranka već dve nedelje postavlja pitanja premijerki Srbije i ministru unutrašnjih poslova da li su upoznati sa delovanjem Inicijative mladih za ljudska prava kao organizatora festivala „Mirdita, dobar dan“, ali da na njih ne dobija odgovore.

Navodeći da je Inicijativa mladih po zvaničnim podacima, dobila više od milion evra u prethodnih nekoliko godina od zapadnih ambasada u Srbiji, Damjanović je ocenio da se ne radi o aktivistima već o ljudima koji rade za novac.

„Ne libe se da priznaju da ih finansiraju zapadne ambasade i da javno zastupaju politiku onih koji vode terorističku državu Kosovo, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja. Zato smo tražili zabranu rada te organizacije“, kazao je Damjanović, pozivajući  građane da se danas  u 18 časova ispred hrama Svetog Save pridruže predstavnicima Srpske radikalne stranke koji će najpre zapaliti sveće „onima koji su dali živote braneći Kosovo i Metohiju i Srbiju“, a u 18.15 krenuti ka Birčaninovoj ulici gde će se kako je rekao, održati „šiptarsko-lobistički skup“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari