Radikali traže prekid diplomatskih odnosa sa CG zbog Sare Vidak 1Foto: www.srpskaradikalnastranka.org.rs (arhiva)

Srpska radikalna stranka (SRS) osudila je nedavno hapšenje studentkinje iz Beograda Sare Vidak u Crnoj Gori i zatražila prekid diplomatskih odnosa Beograda i Podgorice kako bi se zaštitili intresi državljanke Srbije optužene za navodni napad na službenu osobu.

„Zahtevamo od nadležnih državnih organa da odlučnije brane interese državljanke Republike Srbije i da hitno donesu odluku o prekidu svih diplomatskih odnosa sa Crnom Gorom, sve dok optužnica protiv Sare Vidak ne bude ukinuta, a ona bezbedno vraćena u našu državu“, navodi se u saopštenju SRS.

Radikali podsećaju da se Sara Vidak tereti „napad na službeno lice prilikom obavljanja službene radnje“, odnosno za fizički napad na sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, zbog čega joj preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

U saopštenju SRS ocenjuje da je Sara Vidak „lažno optužena za napad koji se nije ni dogodio“ i da joj se „svakodnevno krše brojna prava“ – od primoravanja da prizna krivicu i prikrivanja snima napada do zatvaranja „u Spužu sa najokorelijim kriminalcima“.

Radikali ocenjuju da ovaj slučaj „predstavlja očiglednu zloupotrebu sudstva“, uz uverenje da „Sara Vidak u Crnoj Gori ne može imati pravično suđenje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari