Radulović (DJB): RIK pokazao da unapred zna odluku Upravnog suda 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je Republička izborna komisija (RIK) jučerašnjom podelom mandata pokazala da unapred zna odluku Upravnog suda.

Radulović je na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine kazao da taj sud nije pregledao sve žalbe koje je DJB podneo posle junskih izbora u Srbiji i naveo da RIK „unapred zna 2.000 predmeta koji su podneti i njihove ishode“.

„Kako inače možete da delite mandate ili da proglašavate konačne rezultate, ako sud u bilo kom od tih 2.000 predmeta obori rešenje RIK-a?“, naveo je predsednik DJB-a.

Prema njegovim rečima, DJB svakoga dana podnosi 150 novih tužbi koje „nastavljaju sled“ a RIK to „ne može da postigne“.

„Imamo falsikovane izbore. Sadržaj zapisnika ne odgovara sadržaju džaka. Otvorili smo četiri džaka kojima smo to i dokazali. Uzimani su prazni listići i nema ih u džaku, korišćeni su na nekom drugom mestu i to je jasan znak da su svi ostali rezultati u stvari falsikovani i da su izbori pali“, rekao je Radulović.

Radulović je pozvao građane da potpišu peticiju za poništavanje „falsifikovanih izbora“.

„Peticija neće pravno oboriti izbore, ali ako dobijemo veliki broj građana da je potpiše to znači da je veliki broj građana svestan da su izbori falsifikovani“, naveo je Radulović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Radulović (DJB): RIK pokazao da unapred zna odluku Upravnog suda”

  1. To sve mora da se cera do Strazboura dragi Radulovicu , inace ne ginu ruzmarin, snegovi i sas…

    • Ako ste ga slušali ore neki dan, posle Upravnog ide Ustavni sud a onda Strazbur. Drugačije ne primaju, prvo morate sa iscrpite sve pravne mogućnosti u svojoj zemlji.

  2. Svaka čast Radule! Ovaj čovek je raskrinko ceo proces oko izbora, a na televiziji i u bilo mojim medijima ga retko kada ima. Ima moju bezrezervnu podršku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.