"Radulović drži stranačke pare, hoće da mu budem fikus" 1

Bivši predsednik Dosta je bilo već šest meseci, od kada sam izabran za predsednika stranke odbija da mi preda upravljanje finansijama.

Zbog toga smo ušli u žestok sukob, koji traje mesecima…, kaže u izjavi za Danas Branislav Mihajlović, predsednik Dosta je bilo, u oceni inicijative za njegovu smenu, koju je pokrenula zamenica predsednika DJB, Branka Stamenković.

Branka Stamenković je pokrenula je inicijativu za glasanje o poverenju predsedniku DJB, Branislavu Mihajloviću zbog narušavanja Statuta, vrednosti i principa DJB, prekoračenja ovlašćenja i narušavanja ugleda stranke, objavljeno je na sajtu DJB. Inicijativu zamenice predsednika podržalo je 15 od 24 člana Glavnog odbora DJB. Narodnim poslanicima i članovima Glavnog odbora DJB Saši Raduloviću, Ratku Jankovu, Jasmini Nikolić i Ani Stevanović nije ni ponuđeno da potpišu inicijativu, kao ni Vojinu Biljiću predsedniku Statutarne komisije.

Branislav Mihajlović ističe za Danas da je nakon kulminacije zaoštrenog odnosa sa bivšim predsednikom počelo preslojavanje u stranci odakle je i krenula ova inicijativa za njegovom smenom.

– Znate kako to ide… Znaju ljudi gde su pare a gde nisu, pa su neki u skladu sa tim znanjem krenuli da se grupišu na jednoj ili drugoj strani. Nakon što sam u aprilu mesecu, posle katastrofalnih izbornih rezultata izabran za predsednika, otišao sam na primopredaju dužnosti kod Saše Radulovića. Sve je bilo u redu dok nismo stigli do upravljanja parama. Tu je on rekao – stop. – ističe predsednik DJB za Danas.

On dodaje da Šest meseci traži finansijski izveštaj iz službe stranke u kojoj, ističe on, radi Radulovićeva supruga, ali da dobija odgovor da u toj službi imaju puno posla i da ne mogu da stignu da mu ga dostave.

– Radulović hoće da mu budem fikus, ali ja to neću – napominje sagovornik našeg lista.

Na sajtu DJB piše da, nakon što se, shodno propisanoj proceduri, Statutarna komisija izjasni o formalnoj urednosti inicijative, u skladu sa Statutom DJB, Glavni odbor će odlučiti o sazivanju vanredne Skupštine na kojoj će se o inicijativi glasati. Za izglasavanje nepoverenja predsedniku potrebna je dvotrećinska podrška članova Skupštine DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari