Rakić: Čomić prekršila odluke DS, stranka da se izjasni o njenom postupku 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, napisla je na svom Tviter nalogu da je Gordana Čomić svesno prekršila sve odluke koje je donela DS i da stranka treba da se izjasni o njenom postupku.

– Gordana Čomić je svesno prekršila sve odluke koje je donela DS. Stranka treba da se izjasni o njenom postupku, ali i ostalih koji u medijima napadaju sopstvenu stranku i odluke za koje je glasalo 96 odsto članova Glavnog odbora DS, napisala  je Rakić na Tviteru.

Ranije danas poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je da je cilj izmena Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, koje je predložila, da nakon izbora na mestima gde se odlučuje bude 40 odsto žena. Ona se pojavila u skupštinskoj sali, nakon više meseci,i tako prekinula bojkot DS.

Ona je predložila da na izbornoj listi mora da bude 40 odsto manje zastupljenog pola, a po redosledu, na svakih deset mesta četiri moraju da budu žene.

Čomić je takođe navela da nije imala dilemu o tome da li treba da dođe na sednicu parlamenta i zastupa stav da je potrebno prisustvo žena u politici na mestima odlučivanja ili da zastupa odluku DS o bojkotovanju rada parlamenta. “Ja sam odlučila kako sam odlučila i opet bih tako”, istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari