Čomić: Nakon izbora 40 odsto žena na mestima gde se odlučuje 1Gordana Čomić Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je danas da je cilj izmena Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima, koje je predložila, da nakon izbora na mestima gde se odlučuje bude 40 odsto žena.

Ona je predložila da na izbornoj listi mora da bude 40 odsto manje zastupljenog pola, a po redosledu, na svakih deset mesta četiri moraju da budu žene. Čomić je rekla da je nakon sledećih izbora potrebno da bude 40 odsto žena svuda gde se odlučuje “zato što nema razvoja Srbije ako stav, argument, ideja, mišljenje, predlog o tome kako Srbija treba da izgleda godinama pred nama ne bude bio izrečen i ženskim glasovima”.

Čomić je, za skupštinskom govorinicom, rekla da postoji ogroman otpor i mnogo laži o razlozima zašto nema žena na mestima gde se odlučuje, gde se donose političke, finansijske odluke, odluke važne za društvo.

Čomić je dodala i da će uvek biti onih koji će braniti ono što je ispravno, kao što i ona radi, iako ne moraju. Ona je rekla i da nije imala dilemu o tome da li treba da dođe na sednicu parlamenta i zastupa stav da je potrebno prisustvo žena u politici na mestima odlučivanja ili da zastupa odluku DS o bojkotovanju rada parlamenta. “Ja sam odlučila kako sam odlučila i opet bih tako”, istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari