Rakić: Preti nam humanitarna kriza 1Foto: srpskalista.net

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da mere Prištine o uvođenju carina od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine prete da izazovu humanitarnu krizu.

Rakić je rekao da se posledice odluke Prištine već osećaju, napomenuvši da alternativno tržište ne postoji i da su srpski proizvodi najjeftiniji i najbolji.

„Srbi žive mnogo teže i koliko sutra preti humanitarna kriza“, rekao je Rakić za RTS, uoči sastanka predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije.

Rakić je naveo da od Vučića očekuje da iskoristi svoju diplomatsku moć i obavesti međunarodnu zajednicu sa kakvim institucionalnim nasiljem se suočava srpski narod, i da onda međunarodna zajednica utiče na Prištinu da povuče odluke.

Prema njegovim rečima predstavnici srpskog naroda neće biti pasivni, već će reagovati na adekvatan način.

„Srpska lista duže deluje opoziciono, i ona je jedina opoziciona jer kad se radi o interesu srpskog naroda, albanske partije se udruže i glasaju protiv odluka koje bi omogućile bolji život Srba na Kosovu i Metohiji iako bolji život Srba ne znači lošiji život za Albance“, rekao je Rakić.

On je dodao da neće podržati nijednu odluku vladajuće koalicije u kosovskoj skupštini. Na pitanje ima li smisla ostanak u prištinskim institucijama, Rakić je odgovorio da je najlakše iz njih izaći, ali da se onda ne bi čuo srpski glas.

„Borićemo se u teškim uslovima, građani su nam dali podršku i u njihovo ime ćemo nastaviti borbu“, rekao je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari