Rakić: SNS otela 15 milijardi evra 1Dragana Rakić Foto: FoNet/Marija Đoković

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas da je Srpska napredna stranka, prema podacima kojima DS raspolaže, za osam godina proneverila najmanje 15 milijardi evra.

Rakić je navela da SNS, koju je nazvala „naprednom mafijaškom organizacijom“, tim novcem kupuje medijski uticaj, televizije, izbore, „omiljene opozicionare“, navijače, politički uticaj u regionu, i dodala da se novac koristi i za „investiranje u nove kriminalne aktivnosti“, saopštila je DS.

Ona je istakla da najavljena borba protiv kriminala ne samo da nije izostala nego je zagrljaj i sprega kriminala i vrha vlasti „nikad snažniji“, i podsetila da je sprega vlasti i kriminala jedna od definicija mafije.

„Građani ne moraju da gledaju filmove i serije o delovanju narko kartela u Latinskoj Americi. Mi živimo u takvoj državi, mi živimo u državi u kojoj je realnost mafijaške likvidacije, dizanje automobila u vazduh i brutalna prebijanja“, upozorila je Rakić.

Ona je rekla da DS obećava građanima da će, „baš kao što je u prvim godinama nakon donošenja Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom i korupcijom oduzela imovinu u vrednosti od dve milijarde evra od kriminalaca“, i ovih 15 milijardi evra vratiti u budžet za otete penzije i plate.

„Svi oni koji su kršili zakone odgovaraće pred slobodnim i nezavisnim sudovima ove zemlje vrlo brzo“, izjavila je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari