Rakić Vodinelić: Vladavina prava je floskula koju predsednik države gotovo nikad ne koristi 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Srbija pod ovim režimom uopšte nema nameru da bude pravna država i vladavina prava je floskula koju predsednik države gotovo nikad ne koristi, dok se premijerka njom služi u vidu jednog neodrađenog domaćeg zadatka, rekla je u intervjuu za Nova.rs članica Skupštine slobodne Srbije Vesna Rakić Vodinelić.

Vesna Rakić VodinelićGovoreći o platformi za dijalog sa vlastima, u čijoj izradi učestvuje, Vodinelić je rekla da vidi da postoji neki novi zaplet između Narodne stranke i Stranke slobode i pravde, dodavši da se nada da će svi iz opozicije da se urazume i da dođu do nekog zajedničkog imenitelja.

Iskreno rečeno, dodala je, mislim da je vlast spremna samo da napravi kozmetičke ustupke i ne verujem da će omogućiti slobodu medija koja je neophodna pred svake izbore.

To smo mogli da vidimo i iz saopštenja predsednice REM-a, koja je izjavila da snimke, koji su za prosečnog čoveka uznemirujući, oni ne smatraju takvim. Čini mi se da je vlast veoma rezistentna na bilo kakve pritiske Evropske unije, a ne znam ni do koje mere je Brisel spreman da vrši pritisak, kazala je Vodinelić.

Komentarišući aktuelnu borbu protiv kriminala, ona je ocenila da joj sve to izgleda veoma konfuzno i da vidimo da se smenjuju određeni likovi, jer je počelo sa Belivukom, zatim se nastavilo sa Kokezom, a onda se prešlo na Dijanu Hrkalović, nakon čega je u celu priču uključen i profesor Vladimir Vuletić.

Sad se prelazi na neka nova lica, dok se u pozadini nazire lik Nebojše Stefanovića. Verovatno je u pitanju neka politička kombinatorika, ali je to veoma daleko od načina na koji ja razmišljam, tako da ne mogu da nagađam šta je u glavi onoga koji rukovodi celom aferom, kazala je Vodinelić.

Ona je ocenila da bi Srbija bi trenutno trebalo da vodi ozbiljnu borbu protiv koronavirusa, ali je državno rukovodstvo odlučilo da otvori borbu na svim frontovima.

Borba protiv mafije nije prava, kao što nije ni protiv epidemije, već je to bitka protiv jedne grupe koja, opet, pripada nekoj drugoj grupi. A i sve drugo – napadi na opoziciju, medije i nevladine organizacije – pokazuje da je ovo jedno autoritarno društvo, jer njih uopšte ne zanima što na taj način ugrožavaju sudbine i način života pojedinih ljudi, rekla je Vodinelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari